АБУ РАЙХАН БЕРУНИЙДИҢ ФИЛОСОФИЯЛЫҚ КӨЗҚАРАСЛАРЫНДА БИЛИЎДИҢ ГЕЙПАРА МӘСЕЛЕЛЕРИ ҲАҚҚЫНДА - Есназарова, З.; Тилеўмуратова, З. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Билишнинг аҳамияти, шаклланиш ва ривожланиш қонуниятлари, хусусиятларини ўрганиш фалсафа тарихида муҳим ўрин эгаллаб келмоқда. Мақолада Абу Оайҳон Берунийнинг фалсафий қарашларида билиш назариясининг асосий йўналишлари акс этган. Улуғ мутафаккир ва олим ўз асарларида билиш усуллари ва йўллари, илмий метод масалаларига алоҳида диққат қилади.