КИШИ ЖАСТАҒЫ БАЛАЛАРДЫ САНАЎҒА ҮЙРЕТИЎ МАШҚАЛАЛАРЫ - Пахратдинова, Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада қорақалпоқ халқининг қадам даврлардан буён бизгача етиб келган болалар ўйинлари ҳақида гап боради, ушбу ўйинлар орқали уларга ҳаёт дарслари берилган. Шунингдек ушбу уйинлар туфайли уйин иштирокчиларининг ақлий фаолияти мукаммаллашиб онги шаклланиб, санашни ўрганиши билан ҳисоб-китоб қилишни ҳам ўрганиши асослаб берилган. Мақолада ушбу уйинларнинг кичик ёшдаги болалар билимларини такомиллаштиришдаги аҳамияти ҳақида сўз юритилган.
Keywords: ўйин; тарбия; тартиб; қобилият; чаққонлиқ; қизиқиш; мантиқий фикр; адоб-аҳлоқ