«ТАРКИБАДАХШОН» ДОСТОНИ ВА УНИНГ «ГЎРЎҒЛИ» ЭПОСИ ЎЗБЕК ВЕРСИЯСИДА ТУТГАН ЎРНИ - Жўраев, М.; Очилов, Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақола Шеробод достончилик мактабининг таниқли намояндаси, Ўзбекистон халқ бахшиси Чори Умировнинг эпик репертуарида қайд қилинган «Таркибадахшон» достонининг сюжет тузилиши ва ғоявий-бадиий хусусиятлари таҳлилига бағишланган.
Keywords: бахшилик санъати; бахши; достон; эпос; эпик репертуар; Шеробод достончилик мактаби; сюжет; эпик қаҳрамон; мифопоэтик талқин; эпик билим