ТУЙҒУЛАР ИФОДАСИ ВА ТАРЖИМА - Ташанов, К.Ю. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада бадиий асар қаҳрамонининг руҳий ҳолати таъсирида юзага келган туйғулар, унинг ифодаси бўлган ички монологлар ва уни таржимада қайта яратиш масаласи тадқиқ этилган. Хусусан, ички монологларда қаҳрамон характери қирралари намоён бўлиши ва у индивидуаллик касб этиши, ёйинки улар фақат хис-ҳаёжон, туйғу билан боғлиқ бўлиши эҳтимоллиги нуқтаи назаридан иккига ажратиб таҳлил этиш йўналишида ўрганилган.
Keywords: инсон психологияси; қаҳрамон характери; бадиий психологизм; бадиий компонент; психологик вазият; ички монолог; аслият; таржима