ВОПРОСЫ ТИПОЛОГИИ В КАРАКАЛПАКСКОЙ ПРОЗЕ - Бекбергенова, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада ХХ аср қорақалпоқ насрининг типологик масалалари ёритиб берилган. Унда ҳозирги қорақалпоқ насрининг халқ оғзаки ижодиёти анъаналари, хусусан, фольклордаги насрий баён билан типологик алоқалари ўрганилган. ХХ аср қорақалпоқ адабиётининг насрий ва жанрий ўзига хослиги типологияси XIX аср қорақалпоқ адабиётининг насрий асарлари билан қиёсий аспектда тадқиқ қилинган.
Keywords: наср; жанр; фольклор; типология; насрий баён; жанрий ўзига хослик; эпос; достон; поэма; қисса; роман; эпопея