ҚАРАҚАЛПАҚСТАН ҚАЗАҚЛАРЫ ТИЛИНДЕГИ МИНЕЗ-ҚУЛЫҚ МӘНИСИН БИЛДИРЕТУҒЫН СОМАТИЗМ ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕР - Бекниязов, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Қорақалпоғистон қозоқлари тилидаги инсон хулқ-атворини билдирувчи диалектал соматик фразеологизмларнинг хусусиятлари ёритиб берилган. Анатомик тана аъзолари номлари асосидаги диалектал соматик фразеологизмлар қозоқ ва қорақалпоқ адабий тили материалларига қиёсланди.
Keywords: Қорақалпоғистон қозоқлари; шева; лаҳжа; соматизм; фразеологизм; маҳаллий тил хусусиятлари; адабий тил; этнос