ЎРТА ОСИЁ ДАВЛАТ УНИВЕРСИТЕТИ (САГУ) ОЛИМЛАРИНИНГ ПОМИРГА УЮШТИРИЛГАН ЭКСПЕДИЦИЯЛАРДАГИ ИШТИРОКИ (1923-1928 йиллар) - Кенжаева, Н.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мазкур мақолада 1923-1928 йиллар давомида СССР ФА томонидан уюштирилган экспедицияларнинг Помир ҳудудини тадқиқ этиш масалалари кўриб чиқилган. Минтақани тадқиқ этишнинг асосий йўналишлари очиб берилган. Экспедицияга тайёргарлик кўриш жараёнлари кўрсатиб ўтилган. Бундан ташқари, экспедиция якуни ва асосий илмий натижалари ўрганилган.
Keywords: Помир; экспедиция; Тожикистон; СССР Фанлар академияси; Ўрта Осиё давлат университети