ЯНГИЛАНАЁТГАН ЎЗБЕКИСТОН: ЁШЛАР ТАРБИЯСИ СОҲАСИДАГИ ИСЛОҲОТЛАРНИНГ СТРАТЕГИК МОҲИЯТИ - Қадиров, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада ёшлар тарбияси соҳасидаги ислоҳотларнинг стратегик моҳияти ҳақида сўз боради. ёш авлодни ғоявий тарбиялашда олий таълим муассасаларида ташкил этиладиган маънавий маърифий тадбирларнинг кўлами ҳамда сифатини ошириш ва уларнинг ҳаётийлигини таъминлаш ҳам бугунги ислоҳотларнинг асоси сифатида қаралган.
Keywords: миллий ғоя; олий таълим; таълим-тарбия; маънавият ва маърифат; ёшлар тарбияси; педагогик соҳа