ИНҚИЛОБИЙ ТРИБУНАЛ СОЛИҚ БЎЛИМИНИНГ ҚАТАҒОН СИЁСАТИ - Комолов, Д.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада Туркистон АССР ҳудудида совет ҳокимияти томонидан экстремал шароитларда ташкил этилган инқилобий трибуналларнинг иқтисодий соҳадаги қатағон сиёсати кенг турдаги тарихий ҳужжатлар асосида ёритиб берилган. Шунингдек,
Keywords: адлия халқ комиссарлиги; совет ҳокимияти; декрет; фавқулодда суд; сайёр суд мажлиси; жиноят; қамоқ; жарима; ўлим жазоси