ЭФФЕКТИВНЫЙ СПОСОБ ПОСТРОЕНИЯ ИНТЕРПОЛЯЦИОННОГО КУБИЧЕСКОГО СПЛАЙНА - Отаров, А.О.; Таджиев, Т.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада интерполятсия кубик чизиғини яратишнинг самарали усули келтирилган. Спин коеффитсиентларини унинг моментлари нуқтаи назаридан ифода этадиган формулалар олинган. Сплинанинг моментларини аниқлаш муаммоси эчим тизимларида камайтирилади. Тридиогонал матритса билан чизиқли алгебраик тенгламалар. У ҳар доим ноёб эчимга эга ва уни тозалаш хатоларига нисбатан барқарор бўлган супуриш усуллари билан самарали ҳал қилиш мумкин.
Keywords: сплайн; лаҳзалар; мойилликлар; параметрлар; даврилик; панжара; тугунлар; чегаралар шартлари; усул; барқарор