СТАТИСТИКА РЕКОМБИНАЦИИ НЕРАВНОВЕСНЫХ НОСИТЕЛЕЙ ДЛЯ ПОЛУПРОВОДНИКОВ С ПАРНЫМИ РЕКОМБИНАЦИОННЫМИ КОМПЛЕКСАМИ, АКТИВНОСТЬ КОТОРЫХ СНИЖАЕТСЯ В ПРОЦЕССЕ ВОЗБУЖДЕНИЯ - Лейдерман, А.Ю.; Рахмонов, У.Х.; «Физика, Физико-технический институт НПО; Утениязов, А.К.; Уктамова, М.К.; Нсанбаев, М.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Активлиги қўзғотиш жараёнида пасаювчи жуфт рекомбинацион комплексга эга яримўтказгич модели учун номувозанатий ташувчиларнинг рекомбинация тезлиги ҳисоблаб чиқилди. Рекомбинация тезлиги ифодаси Шокли-Рид классик боғлиқлиги билан мос келганда, биринчи сатҳдаги электрон тутилиши коэффициентининг иккинчи тўлдирилган сатҳга боғлиқлиги ҳаттоки кичик инерцияли рекомбинацион жараёнларларда ҳам рекомбинация тезлигининг пасайишига олиб келиши кўрсатилган.