ВЛИЯНИЕ ДАВЛЕНИЯ НА СВОЙСТВА МДП СТРУКТУР - Исмайлов, Б.К.; Аметов, Р.А.; Нурниязов, П.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Бу мақолада уч қаватли констукциали Al-n-Si -SiO2 –Al га гидростатик босимнинг таъсир этишидаги релаксацион характеристикаси ўрганилди. 15÷20 дақиқа давомида 8 кбар босим берилишида юза ҳолатининг интеграль зичлиги камайишига олиб келиб, бу марказий ҳажм генерациясига таъсир қилмайди.