НОВЫЕ ДЕФОЛИАНТЫ НА ОСНОВЕ ХЛОРАТА НАТРИЯ, СОДЕРЖАЩЕГО ПОВЕРХНОСТНО-АКТИВНЫЕ ВЕЩЕСТВА - Умиров, Ф.Э.; Номозова, Г.Р.; Сайфуллаева, Н.Ф.; Худойбердиев, Ф.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада сирт фаол моддалар воситасида дефолиант олиш технологиясини ишлаб чиқиш ва каустик сода чиқиндиларидан натрий гипохлорит асосида натрий хлорат олиш жараёни, шунингдек ҳарорат, сирт фаол моддалар миқдори, намлик ва реакция вақти билан боғлиқлик ўрганилган.
Keywords: ишлабчиқиш; технология; кимёвий; дефолиант; хомашё; пахта; дефолиация; экология; иқтисод