БРОНХИАЛ АСТМА БИЛАН КАСАЛЛАНГАН БЕМОРЛАРНИНГ ПСИХО-ЭМОЦИОНАЛ ХУСУСИЯТЛАРИ - Нарметова, Ю.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мазкур мақолада бронхиал астма билан касалланган беморларнинг психо-эмоционал холатлари хақида тўхталинган. Бронхиал астмаси бор беморнинг ўзига хос хусусияти шундаки, улар бошқа одамларга қараганда кўпроқ салбий ҳис-туйғуларни бошидан кечирадилар ва ифодалайдилар. Шунингдек, улар стрессга, инфантилизмга етарлича қаршилик кўрсатмайдилар, ўзларини паст баҳолайдиган ва бошқаларнинг фикрига юқори даражада қарамликда намоён бўладиган, ўз-ўзининг имиджининг етишмаслиги билан ажралиб туради.
Keywords: касаллик; стресс; рухий-эмоционал ҳолат; аллерген; психоген; соматогения; хуруж; таъсирчанлик; қўрқув; сезгирлик; атопик