ФИЗКУЛЬТУРНО-СПОРТИВНАЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТЬ – КАК БАЗОВЫЙ ФАКТОР ФИЗИЧЕСКОЙ ПОДГОТОВЛЕННОСТИ СТУДЕНЧЕСКОЙ МОЛОДЁЖИ - Юсупов, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада анкета асосида ўқувчиларнинг жисмоний тарбия билан ва жисмоний тарбия дарсларининг саломатликни сақлаш ва мустаҳкамлаш учун аҳамияти таҳлил қилинади. Университетларнинг спортга оид бўлмаган факултетларида таҳсил олаётган талабаларнинг жисмоний тайёргарлиги даражаси ва функционал ҳолати баҳоланди, бир қатор жисмоний фазилатлар ва жисмоний кўрсаткичлар учун жисмоний тайёргарлик пастлиги белгиланди.
Keywords: жисмоний ривожланиш; жисмоний тайёргарлик; функционал ҳолат; ўқувчилар; юрак-хон томир тизими; жисмоний хусусиятлар