АКАДЕМИЯЛЫҚ ЛИЦЕЙЛЕРДЕ Т.ҚАБУЛОВТЫҢ ӨМИРИ ҲӘМ ЛИРИКАСЫН ҮЙРЕНИЎ - Юсупов, Қ.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақола қорақалпоқ адабиётини ўқитиш усулларига, хусусан, таниқли қорақалпоқ шоири Т.Қобулов ижодини академик лицей ўқувчиларига ўргатиш ва шеърий асарларни таҳлил қилиш масалаларига бағишланган. Шоир асарларининг мавзулари хилма-хил: ватанга муҳаббат, дўстлик, муҳаббат, ватан табиати ва бошқалар. Мақола муаллифи шоирнинг лирик асарларини ўрганишда ўқувчиларни кичик гуруҳларга бўлиб ўрганиш самарали усуллардан эканлигини тавсия қилади.
Keywords: дарс жараёни; адабиёт; адабиётшунос; поэзия; поэма; образ; ижоди; стиль; метод; жанр; тил; ўқитиш