ӘЖИНИЯЗДЫҢ ЖАСЛАРҒА БИЛИМ БЕРИЎ УСЫЛЛАРЫ ҲАҚҚЫНДА - Таспанова, Ж.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Ажинияз Қосибай ўғлининг ёшларга берген таълим тарбияси ҳақида сўз юритилади. Шоир таълим соҳасида таълим бериш усуллари катта аҳамиятга эга эканлигини ва ўз давридаги мактабларда ёшларга билим бериш усулларига тўхтаб ўтади.
Keywords: мактаб-мадраса; одатий ўқитиш; қараш; маданият; урф-одати; ёдлаш; шакллантириш