МУСИҚАНИНГ ТАРБИЯВИЙ АҲАМИЯТИ ВА ЎЗБЕК МУМТОЗ МУСИҚА САНЪАТИ - Романова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада бўлажак мусиқа ўқитувчилари юксак бадиий савияга эга мумтоз асарларни ўрганишда уларнинг яратилиш тарихи ва ижро услубларига оид маълумотларни ўзлаштириши таълимни муваффақиятли ташкил этишнинг бошланғич омили эканлиги, мумтоз асарларни ижро этиш учун уларда муайян кўникма ва малакаларга эга бўлишлари зарурлиги ҳақида сўз боради.
Keywords: мумтоз мусиқа; ижод; педагогик фаолият; мусиқий қобилият; дикция; асардаги алохида қочиримлар; безак; унли товуш