МАКТАБГАЧА ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯНИ ТАШКИЛ ЭТИШНИНГ ИММАНЕНТ ХУСУСИЯТЛАРИ - Рахимов, В. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада мактабгача таълим тизимида жисмоний тарбияни ташкил этишнинг ўзига хос имманент хусусиятлари боғча болалари морфофункционал ва психофизиологик хусусиятлари, жисмоний машқларни бажариш пайтида уларни ҳисобга олиш усуллари очиб берилади. Боғча болаларида жисмоний машқларга қизиқиш уйғотишга оид педагогик тавсиялар, уларни қўллашга оид фикрлар билдирилади.
Keywords: мактабгача таълим; болалар; жисмоний тарбия; жисмоний машқлар; морфофункционал; психофизиологик хусусиятлар; қизиқиш югуриш; адаптация; имманент; чиниқтириш