АСТРОНОМИЯ КУРСИНИ ЎҚИТИШ ЖАРАЁНИДА ПЕДАГОГИК ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИНГ ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ - Ешбаева, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақола астрономия курсини ўқитиш жараёнида назарий билимларни мустаҳкамлаш мақсадида амалий машғулотларда педагогик технологиялардан фойдаланиб, талабаларнинг ижодкорлик ва билим фаоллигини ошириш муаммоларига бағишланган. Бундай технологиялар талабалар томонидан осон қабул қилинади, чунки у талабалар тажрибасидан фойдаланишни кўзда тутади, фаол ижодий изланиш ва фикрий тажриба ўтказиш имкониятларига эга.
Keywords: ноанъанавий дарс; астрономия курси; педагогик жараён; ижод; ақлий ҳужум; портфолио; назария; тажриба; муаммо