ЗАМАХШАРИЙ АСАРЛАРИДА САБР ВА ҚАНОАТ ТУШУНЧАЛАРИ ТАЛҚИНИ - Сулаймонова, Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мазкур мақолада аллома Маҳмуд Замахшарийнинг “Атвоқу-з-заҳаб” (“Олтин шодалар”) номли дидактик асаридаги сабр ва қаноат тушунчалари талқинига бағишланган қарашлари, панд-насиҳатлари ажратиб олиниб, таҳлил этилган.
Keywords: Маҳмуд Замахшарий; Атвоқу-з-заҳаб” (“Олтин шодалар”); панд-насиҳат; ҳикматли сўз; сабр; қаноат; тоқат; сабрли инсон