ГЛОБАЛЛАШУВ ДАВРИДА ЁШЛАРНИНГ ВАТАНПАРВАРЛИК ТУЙҒУСИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШДА ХАЛҚ ПЕДАГОГИКАСИНИНГ АҲАМИЯТИ - Оразымбетов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада глобаллашув жараёнларининг ижтимоий-иқтисодий ва табиий биологик муҳитга таъсири, оқибати ва унинг ёшлар тарбиясига таъсири, халқимизнинг маънавияти, ўтмиши ва тарихи акс этган халқ педагогикасининг ёшларни ватанпарварлик руҳида тарбиялашдаги аҳамияти, унинг инсонни ҳар томонлама камолга келтиришда йўл кўрсатувчи тенги йўқ амалий тарбия мактаби эканлиги, унда ёшларга илм ўргатиш, касбга йўналтириш, ақл, ахлоқ, ҳуқуқ, меҳнат, тежамкорлик, гўзаллик, инсонийлик, жисмоний ва ватанпарварликка тарбиялаш бўйича бебаҳо тажрибалари тўпланганлиги тўғрисида фикрлар ёритилган.
Keywords: глобаллашув; халқ педагогикаси; тарихий анъана; маданият; урф-одатлар; инсонпарварлик; Ватанпарварлик