ЁШЛАР ТАРБИЯСИДА ТАСВИРИЙ САНЪАТ АСАРЛАРИНИ БАДИИЙ ТАҲЛИЛ ҚИЛИШ АСОСЛАРИНИНГ ДОЛЗАРБ МАСАЛАЛАРИ - Қоржовов, Б.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада тасвирий санъат асарларининг ёшлар тарбиясидаги ўрни ва аҳамияти, асарларни бадиий, илмий таҳлил қилиш асосларининг долзарблиги ҳақида сўз боради. Шунингдек, Раҳим Аҳмедовнинг “Она ўйлари” асари таҳлил қилиниб, булар ҳақида бадиий, фалсафий, мантиқий хулосалар, асослар келтирилган.
Keywords: бадиий таҳлил; ижод; илҳомланиш ҳодисаси; ижодий услуб; истеъдод; тасвирий санъат; илмийлик