ПРОФЕССИОНАЛ ТӘЛИМНИҢ АБЗАЛЛЫҚЛАРЫ ҲӘМ ЭКОНОМИКАЛЫҚ ТӘРЕПЛЕРИ - Қанглибеков, Қ.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада касб-ҳунарга йўналтирилган таълимнинг афзалликлари ҳақида маълумот берилади. Профессионал таълимнинг мутахассис ҳаётида катта аҳамиятга эга эканлиги, ундаги қизиқиш ва қобилият билан чамбарчас боғлиқ. Жамиятимиздаги ишсизлик муаммоси иш берувчи билан ўрта ва ўрта махсус муассасаларининг биргаликда иш олиб бормаслиги оқибатида вужудга келганлиги такидлаб ўтилди.
Keywords: профессионал таълим; касб-хунар; қизиқиш; қобилият; экономика; ишсизлик муаммоси; иш берувчи