ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН УМУМИЙ ЎРТА ТАЪЛИМ МАКТАБЛАРИ РИВОЖЛАНИШИ ТАРИХИДАН - Айтымбетов, М.З. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Қорқалпоғистон умумий ўрта таълим мактабларининг мустақиллик йилларига қадар ривожланиши илмий педагогик, тарихий нуқтаи назардан ўрганилиб, ушбу йиллардаги таълим ислоҳотлари бўйича маълумотлар умумлаштирилган.
Keywords: Қорақалпоғистон; умумий ўрта таълим мактаблари; мактабларнинг ижтимоий ҳаётдаги ўрни; ривожланиш тарихи; умумий ўрта таълим ислоҳотлари; ўқитувчилар билан таъминланиши; таълим мазмуни; моддий техник база