ҚАРАҚАЛПАҚСТАН МЕКТЕПЛЕРИНДЕ ХИМИЯ ПӘНИН ОҚЫТЫЎ ТАРИЙХЫНАН - Абдисаттарова, Э. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада кимё фанининг фан сифатида шаклланиши, кимё фани бўйича дастур ва биринчи дарсликларни ишлаб чиқиш тарихи келтирилган. Қорақалпоғистонда умумтаълим мактабларида ўқитишнинг олиб борилиши ва кимё фанининг ўқитилиши тарихи келтирилган.
Keywords: мактаб; кимё; педагогика; дарслик; элемент; программа; ўқув; анорганик кимё; органик кимё; методика