ҚАРАҚАЛПАҚ ƏДЕБИЯТЫНДА ИМПРОВИЗАЦИЯ ДƏСТҮРИНИҢ ИЗЕРТЛЕНИЎ МƏСЕЛЕСИ - Матимов, К.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Бу моқалада қорақалпоқ адабиётида импровизация анъанасининг назарий асослари, равожланиш даврлари ва бугинги қорақалпоқ адабиётшунослик фанида илмий изланишлар, Н.Давқараев, Қ.Айимбетов, А.Пахратдинов, К.Алламбергеновларнинг илмий изланишлари асосида сўз этилади. Импровизация анъанасининг равожланиш даврлари ва жараёнлари қорақалпоқ халқининг оғизаки ижоди жиров-шайирлар ижодидан намуна олғани ва бугинги қорақалпоқ адабиётида давом этиш жараёни сўз этилади.
Keywords: импровизация; анъана; халқ оғзаки ижоди; жиров-шайир