ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ДӘСТАНЫ «ШАРЬЯР»ДЫҢ ФИЛОЛОГИЯЛЫҚ ҲӘМ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ АСПЕКТИНДЕ ҮЙРЕНИЛИЎИНИҢ ГЕЙПАРА МӘСЕЛЕЛЕРИ - Кеңесбаева, Ш.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Қорақалпоқ халқ достони «Шарьяр» халқнинг энг қадрли миллий мулки ҳисобланади. Достон қомусий асар бўлиб, унда халқнинг табиат ва жамият ҳақидаги қадимий ижтимоий-сиёсий қарашлари, тил, тарих, этнография ва бошқа соҳаларга тегишли тушунчалари, маълумотлари акс этган. Мақолада қорақалпоқ халқ достони «Шарьяр» педагогик аспектда ўрганилган.
Keywords: достон ва халқ таълим-тарбияси; «Шарьяр» достони; достоннинг филологик ўрганилиши; достоннинг педагогик ўрганилиши; муаммолар ва вазифалар