ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ДƏСТАНЫ «ШƏРИЯР» ҲƏМ ОНЫ ҮЙРЕНИЎДИҢ ГЕЙПАРА МƏСЕЛЕЛЕРИ - Кеңесбаева, Ш.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада «Шарёр» достонининг генезиси, жанр, шакл хусусиятлари ва миллий ўзига хослиги, аниқроғи, фақат қорақалпоқ фольклоридагина учрайдиган катта эпик ижод намунаси эканлиги ҳақида сўз қилиниб, ўша масалалар бўйича айтилган фикрлар қатъий таҳлил этилади. Муаллиф мақола якунида «Шарёр» достони мисолида халқ меросларини миллий мустақиллик ғояси нуқтай назаридан соф илмий тамойил асосида баҳолашга даъват қилади.