И.ЮСУПОВ ЛИРИКАСЫНДА ТУЎЫЛҒАН ЖЕР ТЕМАСЫ - Каниязова, Ж.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада қорақалпоқ шоири И.Юсупов лирик асарлари тадқиқ этилади. Мақола муаллифи шоирнинг ватан мавзусида ёзилган лирик асарларига хос поэтик хусусиятлари ва жанрий изланишлари, образлар тизимини таҳлилга тортади. Шоирнинг ватан мавзусини ёритишдаги ўзига хос услуби, маҳорати очиб берилади.
Keywords: лирика; қўшиқ; образ; лирик қаҳрамон; қушлар образи; символ; жанр; бадиий шакл