ANIMALISTIC IMAGES IN KARAKALPAK FOLKLORE AND WRITTEN LITERATURE - Rzaeva, R.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада қорақалпоқ ёзма адабиётидаги мақол ва маталлар мисолида ҳайвонлар номларининг қорақалпоқ фольклорида қўлланилиши масалалари қараб чиқилган. Уй ҳайвонлари номларининг кенг қўлланилиши шу билан изоҳланадики, қорақалпоқлар қадимдан чорвачилик билан шуғилланиб келган. Ушбу номларни унинг бошқа тиллардаги (рус, инглиз) эквивалентлари билан қиёслаш шуни кўрсатадики, ҳайвон номлари ҳар бир халқнинг ўзига хослигини, маданиятини акс эттиради.
Keywords: маданият; урф-одат ва анъана; фольклор; маколлар ва маталлар; ҳайвон номлари; образ ясаш дараклари; кўчмачи халқ; умид ва армон; талқиланган образ