MUSHTARAK IJTIMOIY MUHIT VA KOMMUNIKATIV YAXLITLIKDA TILLAR O‘ZARO TA’SIRI MASALALARI - Xo‘janiyazov, E.; Yusupova, G.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Bir til tizimiga mansub bo‘lgan o‘zbek va qoraqalpoq tillari qadimdan bir-biriga ta’sir qilib, o‘zaro aloqada bo‘lib kelmoqda. Bu aloqa mazkur tillarning barcha sathlarida ko‘zga tashlanadi. Ayniqsa, bu leksik sohada ancha sezilarli. Maqolada mazkur tillarning o‘zaro ta’siri mustaqillik yillarida qanday darajada amalga oshayotgani masalalari qarab chiqiladi.