ИСЛАМ ДИНИНИҢ ЖӘМИЙЕТИМИЗ ТУРМЫСЫНДАҒЫ ӘҲМИЙЕТИ - Упаев, Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ислам динида инсонпарварлик, меҳр-оқибат, ўз аро ҳамдардликга ишонч ҳалоллик, охиратни ўйлаб яшаш каби халқимизга хос фазилатлар чукур илдиз отган. Дин инсонни улуғлайди, уни ажойиб шахс сифатида кўрсатади. Динга ишонмовчи кишига оддий нарса бўлиб туюладиган қаноат раҳм-шафқат, олийжаноблик каби туйғуларни этиқодли киши Парвордигорнинг туҳфаси, деб қабул қилади. Ислом илм олишга, таълимга тарғиб этади. Шу сабабли унинг мазмунини ёш авлодга тўғри тушунтириш ижтимоий ҳаёт учун ниҳоятда аҳамиятлидир.
Keywords: дин; маънавий олам; қадрият; ислом дини; меҳр оқибат; маърифат; фалсафа; жамият; омиллар