СУРХОНДАРЁ ВИЛОЯТИ САНОАТИНИНГ ИККИНЧИ ЖАҲАН УРУШИ МАНФААТЛАРИГА МОСЛАШТИРИЛИШИ - Тошов, К.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Сурхондарё вилояти саноатининг иккинчи жаҳон уруши манфаатларига мослаштирилиши, халқ хўжалигининг фронтга сафарбар этилиши ва ишчи-ходимларнинг фаолияти архив манбалари асосида баён қилинган.
Keywords: саноат; халқ хўжалиги; сафарбар қилиш; мутахассис; оташин чақириқлар; ишчи-ходимлар; заҳиралар; фабрика хўжалиги; ишлаб чиқариш