ЯРАТУВЧИНИНГ ЯГОНАЛИГИГА ДАЛИЛ - Низаматдинов, Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мазкур мақолада оламнинг Яратувчиси борлиги ва Унинг ягоналиги тўғрисидаги Ислом уламолари томонидан келтирилган далиллар баён қилинади. Бошқа таълимот вакилларининг ҳам қарашлари келтирилади. Ушбу қарашларга ислом уламолари томонидан билдирилган раддиялар ёритилади. Яратувчи ҳеч қандай маконда эмас деган ғоя қувватланади. Маълумотлар ишончли манбалардан олинган.
Keywords: дин; ғоя; тавҳид; ширк; монотеизм; политеизм; ақида; эътиқод; илм; ҳаёт; ваҳдоният; ирода; сифат; санавийлар; мажусийлар; насронийлар; табиатшунослар; фалакиётшунослар