ЎҚУВЧИЛАРНИ ЗАРАРЛИ АХБОРОТЛАРДАН ҲИМОЯ ҚИЛИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - Жамолдинова, О. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Ўзбекистон Республикасининг «Болаларни уларнинг соғлиғига зарар етказувчи ахборотдан ҳимоя қилиш тўғрисида»ги қонунидан келиб чиқиб, ўқувчиларни зарарли ахборотлардан ҳимоя қилишда умумтаълим мактаблари олдида турган долзарб вазифалар ёритилган.
Keywords: узлуксиз тарбия концепцияси; ахборот хавфсизлиги; ахборот муҳити; ахборот маҳсулоти; ахборот олиш кафолатлари; бола ҳуқуқлари; давлат ва нодавлат таълим муассасалари