КОМПЬЮТЕРНЫЙ ЭКСПЕРИМЕНТ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ ФОРМУЛ ПЛАНКА И РЕЛЕЯ-ДЖИНСА ДЛЯ ОЦЕНКИ ГРАНИЦ КВАНТОВЫХ И КЛАССИЧЕСКИХ ЗАКОНОМЕРНОСТЕЙ ПРИ ПРЕПОДАВАНИИ КУРСОВ ОПТИКИ И АТОМНОЙ ФИЗИКИ - Хожаназарова, Р.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Mathematica компьютер алгебрасини фойдаланиш ёрдамида компьютерда эксперимент ўтказиш жараёнида квант ва классик қонунларни фойдаланишнинг чегарасини аниқлаш мақсадида Планк ва Релей-Джинс формулалари бўйича компьютерда ҳисоблашларнинг натижаларини намойиш қилиш йўллари кўрсатилган.
Keywords: физикани ўқитиш методикаси; Планк формуласи; Рэлей-Джинс формуласи; Математика компьютер алгебра тизими; компьютер эксперименти