СПОРТ МАРКЕТИНГИНИ МОДЕЛЛАШТИРИШНИНГ АҲАМИЯТИ - Саматов, Ж.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада маркетинг назариясида бозорда фаолият юритувчиларнинг товар ва хизматлар исътемолчилар комплекс таъсири моделлари кўриб чиқилган. Классик модел кўринишида “4п” модели, ва спорт маркетинги учун энг мақбул модел бу-“6п модел”(маҳсулот, нарх ёки баҳо, ўрнашган жой, юксалиш, силжиш, ходимлар ва жараён)лари ҳақида сўз боради.
Keywords: маркетинг; спорт; бозор; талаб; товар; шакллантириш