ФОРМИРОВАНИЕ И УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ЦЕННОСТЕЙ У ОБУЧАЮЩИХСЯ В СОВРЕМЕННОСТИ - Рахимов, Б.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақола замонавий таълимнинг баъзи мақсадларини очиб беришга бағишланган. Асосий эътибор бугунги кунда муҳим бўлган нарсага – умумтаълим мактаби битирувчиси учун фаолиятнинг умумлаштирилган усулларини шакллантириш, унинг натижаси ўрганилган маълумотларнинг миқдори эмас, балки турли хил ва муаммоли вазиятларда ҳаракат қилиш қобилиятидир. Таъкидланишича, келажакдаги ўқитувчининг касбий ривожланишида қадрятлар муҳим роль ўйнайди.
Keywords: ўқитувчи; бўлғуси ўқитувчи; қиймат; узлуксиз таълим тизими; ўз-ўзини тартибга солиш; ўз-ўзини англаш; ўз-ўзини билиш; бағрикенглик