Методы и приёмы ТРКМЧП при изучении рассказов К.Паустовского «Барсучий нос», «Кот-ворюга» в национальных классах общеобразовательной школы - Ешниязова, Э.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақолада миллий синфларда рус адабиётини ўқитишнинг долзарб муаммолари қўриб чиқилган. Машхур рус адиби К.Паустовскийнинг ўзбек, қорақалпоқ 5-синфларида «Борсуқ бурни», «Уғри мушук» қиссаларини ўрганиш жараёнида ўқув ва ёзиш орқали ўқувчилар танқидий фикрлашини ривожлантириш технологиясини қўллаш масалалари баён қилинган.
Keywords: дарс; адабиёт; интеграция; артпедагогика; метод ва услублар; танқидий фикрлаш; К.Паустовский; миллий синф