«БЕС ТАС» ОЙЫНЫ ҲӘМ ОНЫҢ ТӘРБИЯЛЫҚ ӘҲМИЙЕТИ - Әлеўов, Ө.; Пахратдинова, Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада қорақалпоқ халкининг қадимдан қўлланилиб келаётган қизлар ўйини ҳақида сўз боради. Шунингдек, унда бу ўйин ўйинчиларда санаш кўникмаларини санларни ёдлаб қолиш, оддий арифметик билимларни талаб этиши кабилар очиб берилган. Мақолада бундай ўйиннинг ёшлар билимини оширишдаги аҳамияти катта эканлиги кўрсатилган.
Keywords: санаш; қиёслаш; қўшиш; ўйин; ҳаракат; чаққонлик; қўл ўйини