ЎҚИШ, НУТҚИЙ ФАОЛИЯТНИНГ ИНСОН ТАФАККУРИНИ ШАКЛЛАНТИРИШДАГИ ЎРНИ - Атаев, Ш.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақола ўқишнинг инсон онгининг юксалишидаги ўрнига бағишланган. Муаллиф ўқишнинг кўпгина олимлар томонидан таклиф этилган тавсифларини ўрганиб чиқади. Иллюстратив материаллар Гётенинг “Фауст” фожианомасидан олинган.
Keywords: нутқ фаолияти; ўқиш; тавсиф; матн; ўргатиш; бадиий адабиёт