«ШАРЬЯР» ДӘСТАНЫНДА РУЎХЫЙ-ӘДЕП-ИКРАМЛЫЛЫҚ ТӘРБИЯСЫ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Алламбергенов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада педагогиканинг тарихи ва назариясига бағишланган муаммо очиб берилган. Чунончи, мақолада «Шариёр» достонидаги мисоллар таҳлили асосида манавий-маърифий тарбия масалалари талқин қилинган. Жумладан, Шариёр достонини нафақат адабий фольклор мероси сифатида тан олиш, балки уни таълим-тарбия жараёнининг катта ва бетимсал қуроли сифатида фойдаланиш масалалари кўриб чиқилган.
Keywords: «Шариёр» достони; манавий-маърифий сифатлар; одоб ва аҳлоқ; ахлоқсизлик; одиллик ва одалатсизлик; инсонийлик ва ноинсонийлик; ёмонлик; ёвузлик; ёмон кўриш; одоб-аҳлоқ ва қаноат; одоб-аҳлоқ ва манманлик; одоб-аҳлоқ ва ота-онага меҳр