ЁШЛАР МАЪНАВИЯТИНИ ТАРБИЯЛАШДА ПЕДАГОГИК ЁНДАШУВ - Абдукаримов, Н.А.; Мавлянов, Б.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада ҳозирги тараққиёт босқичида ёшларни маънавий руҳда тарбиялашнинг назарий томонлари ёритилган. Шунингдек, ёшлар тарбиясида билим ва тафаккур,соғлом дунёқарашни шакллантириш, маънавий-ахлоқий тарбия тараққиёт босқичларига атрофлича тўхталиб ўтилган. Ёшлар орасида назоратсизлик ва ҳуқуқбузарлик, жиноятлар содир этиш кабиларни бартараф этишда маънавий тарбиянинг ўрни кўрсатилган.
Keywords: ёшлар; маънавият; таълим-тарбия; баркамол авлод; маънавий тарғибот; жамият; билим; олий таълим муассасалари; кўникма; ғоя