ДУХОВНЫЙ МИР АЛАША И ТВОРЧЕСКОЕ НАСЛЕДИЕ ЖУСИПБЕКА АЙМАУЫТ УЛЫ - Турысбек, Ракымжан (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада шоир-ёзувчи ва таржимон, педагог-олам, мутафаккир, сўз заргари ва қозоқ халқи фақри Жусипбек Аймауытевичнинг адабий мероси батафсил таҳлил этилади. Унинг ном ива ижоди қозоқ маънавий дунёсида кенг шуҳратга эга. Унинг асарлари мавзуси миллий луғатнинг бадиий ва эстетик қирраларидир
Keywords: адабий алоқа; мавзу; жанр; бадиий; эстетика; деталь; матн; маънавий олам; поэтика; тил; услуб