ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ДӘСТАНЫ «ЖӘҲАНША»: ЖЫЙНАЛЫЎ, БАСЫП ШЫҒАРЫЛЫЎ ҲӘМ ИЗЕРТЛЕНИЎ ТАРИЙХЫНАН - Мамбетов, Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Қорақалпоқ халқ достони «Жаҳаншо»нинг (Қурбанбой жиров) идеяси, тарбиявий хусусияти ва эпоснинг босмада чоп этилишидаги муаммолари, образларнинг хусусиятлари, сюжет ва композицион жиҳатлари, қаҳрамоннинг туғилишидаги ўзига хос хусусиятлар, илм ва ҳунар эгаллаш йўлида сафарбар бўлиш мотивлари қиёсий талқин этилади, авторлик сифати юзага чиқарилади.
Keywords: «Жаҳанша» достони; генезиси; жанрий хусусияти; типологияси