Г.ЕСЕМУРАТОВА ГҮРРИҢЛЕРИНДЕ ҲАЯЛ-ҚЫЗЛАР ОБРАЗЫНЫҢ ЖАСАЛЫЎЫ - Ктайбекова, З.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада қорақалпоқ адабиётидаги эпик жанр ҳикоялар, ҳикояларда образ яратиш масалалари ўз ақсини топган. Ҳикоялардаги хотин-қизлар образлари ёзувчи Г.Есемуратова асарлари мисолида таҳлил қилинган. Ёзувчи Г.Есемуратованинг ҳикояларида она ва фарзанд образларининг ўз аро мутаносиблиги кескин сюжетлар, конфликтлар воситасида баён қилинган, унда бадиий маҳорат масалаларига ҳам ўрин берилган.
Keywords: қорақалпоқ адабиёти; эпик жанр; ҳикоялар; тематика; қаҳраман образи; конфликт; эпизод