«ШӘРЬЯР» ДӘСТАНЫНДАҒЫ ГҮЛШАРА ОБРАЗЫ ЖАСАЛЫЎЫНЫҢ ГЕЙПАРА МӘСЕЛЕЛЕРИ - Кеңесбаева, Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақола «Шариёр» достонидаги хотин-қизлар образлари билан боғлиқ масалаларга бағишланган, жумладан, асосий қаҳрамонларнинг бири бўлмиш Гулшара образи кенг талқин қилинган. Ушбу таҳлил натижасида Гулшара образида мифо-фантастик элементлар мавжудлиги ҳақида хулоса қилинган. Чунончи, Гулшара образы қорақалпоқ аёлларининг миллий ўзига хослигини таърифловчи реалистик образ сифатида ҳам таърифланган.
Keywords: «Шарьяр» достони; идея ва образ; бош қаҳрамон образи; образ ва конфликт; реалистик ва ҳаёлий фантастик образлар