И.ЮСУПОВТЫҢ ПОЭМАЛАРЫНДА ТЕҢЕЎЛЕР - Ержанова, Д.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада қорақалпоқ халқ шоири И.Юсупов поэмаларидаги ўхшатишларнинг ўзига хос қўлланилиши, улардан шоирнинг моҳирона фойдаланиши тахлил қилинган. Шунингдек, унинг асарларининг ҳозирги қорақалпоқ адабий тилининг ривожланишидаги ўрни ўрганилган.
Keywords: қорақалпоқ тили; поэма; И.Юсупов; ўхшатиш; ифодалий воситалар; тасвир