САЛЫСТЫРМАЛЫ ТИПОЛОГИЯЛЫҚ ИЗЕРТЛЕЎ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Бекбергенова, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада қиёсий типологик тадқиқот масалалари сўз этилган. Типологик алоқалар ҳақида тушунчалар берилади. Унда адабиётшуносликда қиёсий - типологик алоқалар масалалари бўйича тадқиқотлар олиб борган олимлар - А.Н.Веселовский, Б.Жирмунский, Н.Конрад ва ҳ.ларнинг илмий қарашлари ўрганилган. Қорақалпоқ насридаги қиёсий–типологик тадқиқотларга танқидий фикрлар билдирилган. ХХ аср қорақалпоқ насрининг типологик алоқалари таҳлил қилинган.
Keywords: типология; типологик алоқалар; асарлар; жанр; сюжет; образ